Wordpress Veiligheid - Deze 5 statistieken gaan je zeker verbazen!

Gratis advies voor de beveiliging van uw website? Neem contact op met onze specialisten of stuur een bericht!

Elke week worden duizenden WordPress websites gehackt en miljoenen meer aangevallen. Niet gek als je je bedenkt dat meer dan 60% van alle websites waar een CMS voor wordt gebruikt een Wordpress website is. Dat zijn erorme aantallen die weer resulteren in verschillende interessante maar ook verbazingwekkende cijfers en statistieken omtrent Wordpress veiligheid. We hebben een top 5 geselecteerd die je, zoals beloofd, wellicht zullen verbazen.

Servers

Top 5 Wordpress statistieken

Een prachtig gemaakte Infographic van WP Clipboard laat diverse statistieken zien over de veiligheid van Wordpress websites in 2020. De belangrijkste hebben wij voor je samengevat:

 • Volgens Wordfence zijn er 90.000 aanvallen per minuut op Wordpress websites;
 • Bijna 8% van Wordpress websites worden gehackt vanwege een te zwak wachtwoord;
 • Volgens Securi zijn 61% van de geïnfecteerde Wordpress websites verouderd;
 • Volgens WPScan komen 52% van de Wordpress kwetsbaarheden door plug-ins;
 • Volgens Securi zijn bijna 83% van alle CMS gemaakte websites die gehackt zijn gebouwd op Wordpress!

Elke website wordt dus regelmatig aangevallen. Belangrijk is dus om je website zo goed mogelijk te beveiligen en onderhouden om te voorkomen dat je website gehackt wordt. Zo zijn er verschillende soorten hacks waar je op moet letten zoals:

Wat we dan wel moeten realiseren is dat Wordpress de grootste CMS is, met 455,000,000 websites waardoor het niet raar is dat de hoeveelheid gehackte en aangevallen websites hoger ligt dan andere CMS programma’s. Desalniettemin worden Wordpress websites veel aangevallen en beveiliging van je website uiterst belangrijk.

Vrouw werkt met een server

Hoe kun je je website beter beveiligen?

Gelukkig kun je veel doen om je website te beschermen. Hieronder hebben we ze voor je samengevat wat de makkelijkste en soms ook belangrijkste punten zijn om je website te beschermen:

 • Creëer sterke wachtwoorden. Veel bedrijven, zoals net bieden de mogelijkheid gratis wachtwoorden aan te maken, die lastig te raden zijn voor mogelijke hackers.
 • Maak regelmatig back-ups;
 • Update de extensies en Core-Wordpress updates;
 • Installeer beveiligingsextensies, zoals Wordfence, om je website te beveiligen;
 • Gebruik een Multifactorauthenticatie om te zorgen dat je via 2 plekken moet inloggen. Google Authenticator is een plug-in waarmee je dit gratis kunt regelen.
 • Neem professioneel onderhoud om volledig ontzorgd te worden bij het onderhouden van je website;

Volledig voorbereid zijn voor 2021?

Een website beveiligen en onderhouden is voor veel mensen een lastige taak om vol te houden. Vaak wordt vergeten om gestructureerd updates te doen en back-ups te maken. Dit kan veel gevolgen hebben voor de veiligheid van je website, wat de kans om gehackt te groter wordt. Gelukkig kunnen wij je hiermee helpen. Vanaf €17,95 per maand kunnen wij je website onderhouden en mocht je website gehackt zijn, dan lossen wij dit kosteloos voor je op!