Joomla 3.9.4 Security Update

Slechts een maand na de laatste update heeft Joomla versie 3.9.4 uitgebracht. Deze update brengt opnieuw verschillende veiligheidsaanpassingen alsmede diverse bugfixes met zich mee.

Joomla 3.9.3 Security Update

Joomla 3.9.3 is een combinatie van verschillende veiligheidsupdates en bugfixes. In totaal introduceert deze versie bijna 40 updates die uw website zowel veiliger als beter maken.

Joomla 3.9.2 Security Update

Joomla 3.9.2 is een zogenaamde "security" update en adresseert in totaal 4 aanpassingen die betrekking hebben op de veiligheid van het Joomla CMS. Daarnaast bevat Joomla 3.9.2 verschillende wijzigingen en aanpassingen die het gebruik van het CMS ten goede komen.

Website Pagespeed Optimaliseren

Een snelle website is niet alleen voor een gebruiker erg prettig, ook Google hecht al langere tijd bijzonder veel waarde aan snelheid. Sinds de zomer van 2018 heeft Google "mobile-first indexing" geïntroduceerd waarmee de snelheid van een website een nog grotere rol is gaan spelen. Alléén website snelheid is niet het doel; logischerwijs dient ook de inhoud van de desbetreffende webpagina in orde te zijn maar we gaan ervan uit dat dit "up to par" is zodra u zich zorgen gaat maken over de snelheid van uw website. Maar wat maakt een website snel en wat dient u te optimaliseren om een snelle website te krijgen?

Van PHP 5.6 naar PHP 7.2

Per 31 december 2018 heeft PHP 5.6 officieel zijn EOL, of "End of Life", datum bereikt. Dit betekent dat PHP geen verdere support of veiligheidsupdates meer voor deze versie uitbrengt en daarbij ook de ondersteuning voor PHP 7.0 is gaan afbouwen. Een overstap naar PHP 7.2 is daarmee onvermijdelijk. Dit kan echter van grote invloed zijn op de werking van u Joomla, Wordpress of Magento website en het is daarom noodzakelijk om deze gevolgen in kaart te brengen. De meeste hostingproviders zullen namelijk het gebruik van deze versies op termijn stoppen of hebben dit al gedaan.

Joomla 3.9.1 Bugfix Update

Joomla 3.9.1 adresseert verschillende bugfixes en verbeteringen van aan het Joomla CMS. Deze update bevat geen wijzigingen t.b.v. de veiligheid van je website en wordt daarom als "Bugfix update" aangeduid.

Joomla 3.9

Joomla 3.9 is versie die specifieke functionaliteit biedt om te kunnen voldoen aan de nieuwe AVG / GDPR wetgeving. Niet gek dat Joomla deze versie bestempeld als dé "Privacy Tool Suite". Ruim 250 verbeteringen van het CMS en de nodige nieuwe features!

Joomla 3.8.13 Security Update

Joomla 3.8.13 introduceert 5 veiligheidsupdates in het CMS. De zwakheden die deze release dicht zijn niet direct een gevaar voor de veiligheid van uw website en worden daarom als "lage prioriteit" bestempeld. We bespreken in dit artikel de details van deze update.

Joomla 3.8.12 Security Update

Joomla 3.8.12 is een combinatie van veiligheidsupdates en bug fixes. In totaal gaat het om 30 updates aan het CMS inclusief drie aanpassingen uit veiligheidsoverwegingen.  In dit artikel de belangrijkste wijzigingen en ons advies omtrent het uitvoeren van de update.