Website optimalisatie

Transparante, effectieve SEO strategieën die je vindbaarheid en conversies continu verbeteren.

SEO strategie

Met een zoekmachineoptimalisatie strategie zorg je voor optimale vindbaarheid van je website voor jouw doelgroep. Door het continue technisch en inhoudelijk optimaliseren van je website, inrichten van funnels en verbeteren van je conversies wordt je website steeds beter gevonden en daarmee waardevoller voor Google.

Een investering in je website en je bedrijf!

vweb showcase

Onze optimalisatie diensten Effectieve zoekmachine optimalisatie in maandelijkse sprints

Bij V-Web hanteren we voor website optimalisatie een gestroomlijnd proces van sprints waarin we 'meten, weten en actie ondernemen'. We starten met een grondige analyse van uw website door onder andere de huidige prestaties te meten en mogelijke verbeterpunten te identificeren. Vervolgens verwerken we deze inzichten in concrete actiepunten, die we in tijdens de sprint uit zullen voeren. Deze aanpak stelt ons in staat om effectieve strategieën te implementeren en de resultaten daarvan continu te meten. Zo zorgen we ervoor dat we op koers blijven en de gewenste resultaten behalen.

Overzicht van de optimalisatiestappen:

01

Benchmarken en initiële analyse

Een diepgaande benchmark en analyse van je website om een helder uitgangspunt te creëren voor gerichte optimalisatie.

02

Doelen bespreken

Jouw (online) bedrijfsambities stemmen we af op onze gepersonaliseerde SEO-strategieën en stellen we continu bij voor steeds betere resultaten.

03

Actieplan uitwerken voor sprint

Elke sprint begint een nieuw actieplan, samengesteld om je SEO-doelen stap voor stap te bereiken en meetbare vooruitgang te boeken.

04

Actie!

Tijd voor de uitvoering van onze plannen om de SEO-prestaties van je website consequent te verbeteren.

05

Evaluatie en rapportage

Na elke sprint evalueren we de resultaten en leveren we heldere rapportages met een overzicht van de voortgang en de impact van onze SEO-inspanningen.

06

Bespreking

Aan het einde van elke maandelijkse sprint plannen we een overleg om de voortgang te bespreken, strategieën af te stemmen en te zorgen dat onze aanpak blijft aansluiten bij je bedrijfsdoelen.

Maandelijks overleg met een specialist

vweb wordpress showcase onderhoud

Maandelijks overleg met een specialist

Bespreken resultaten:

We bespreken de uitgevoerde werkzaamheden en de opgeleverde resultaten aan de hand van keyword- en websiteprestaties.

Plan voor aankomende sprint:

Op basis van de behaalde resultaten stellen we het plan voor de nieuwe SEO sprint op.

Advies UI / UX verbeteringen:

Periodiek zal een UI/UX analyse gedaan worden om de gebruiksvriendelijkheid van de website te analyseren. Mochten we hier verbeterpunten in vinden, zullen we deze bespreken en gezamenlijk een plan van aanpak opstellen.

Antwoord op je vragen:

Vragen over de werking, prestaties of gewenste nieuwe functionaliteiten van je website? We beantwoorden ze graag!

Jouw website verbeteren voor zoekmachines?

Marcel bespreekt graag alle mogelijkheden met je!

V-Web - Marcel Venema

Marcel Venema

Online Digital Strategist | Directeur

FAQ

De kosten van zoekmachineoptimalisatie zijn afhankelijk van de strategie die wij voor je gaan uitvoeren. De optimalisatie is een continu proces dat in sprints op maandelijkse basis wordt uitgevoerd. Het minimum budget voor onze strategieën is €450 per maand.

Zoekmachineoptimalisatie is een investering in je website en zal uiteindelijk zorgen voor betere vindbaarheid, meer bezoekers en klanten, en dus een investering die zich uiteindelijk terug zal verdienen.

SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) zijn twee verschillende benaderingen om de zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verbeteren.

SEO focust zich op het optimaliseren van een website om organisch hoger te verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het kan even duren voordat je de resultaten van SEO-optimalisatie ziet. Echter blijven deze resultaten langer aanhouden, zelfs nadat de optimalisatie-inspanningen zijn gestopt.

SEA is een betaalde advertentiestrategie waarbij adverteerders betalen om hun advertenties te laten verschijnen bovenaan of naast de organische zoekresultaten in de zoekmachines. Deze resultaten zijn vrijwel direct zichtbaar, maar het verkeer en de zichtbaarheid verdwijnen zodra je stopt met betalen voor advertenties.

Optimalisatie speelt een cruciale rol bij het verhogen van conversies door de totale gebruikerservaring te verfijnen en de vindbaarheid te verbeteren. Een geoptimaliseerde website wordt niet alleen sneller gevonden, omdat Google de voorkeur geeft aan snel ladende sites, maar stelt ook in staat om specifieke zoekwoorden te benadrukken, wat resulteert in een hogere rangschikking op zoekmachines. Hierdoor wordt niet alleen de zichtbaarheid vergroot, maar ook de kans op het aantrekken van meer verkeer naar de website.

Regelmatige website-optimalisatie is van essentieel belang, gezien de voortdurende evolutie van het internet en technologische ontwikkelingen. In een landschap waar concurrentie voortdurend werkt aan het verbeteren van hun online aanwezigheid, is het bijhouden van optimalisaties cruciaal om relevant te blijven. Google wijzigt ook voortdurend de parameters die van invloed zijn op zoekmachine-rankings. Door regelmatig te optimaliseren, blijf je niet alleen concurrentiebestendig, maar zorg je er ook voor dat je website voldoet aan de nieuwste normen die zoekmachines hanteren voor hogere rankings.