Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Met het uitbrengen van Joomla 3.7 worden meer dan 700 verbeteringen in het CMS geïntroduceerd. Updaten naar deze nieuwe versie verloopt middels het reguliere update proces maar vereist wel versie 3.6.5 als basis. U Joomla website voorbereiden en updaten doet u zo...

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Met meer dan 700 verbeteringen is Joomla 3.7.0 weer een grote stap voorwaarts. In de aanloop naar Joomla 4 introduceert deze versie een hoop interessante features waar al lang reikhalzend naar uit gekeken werd. Een aantal interessante vernieuwingen zijn de mogelijkheid om eigen velden aan artikelen te kunnen toevoegen, een verbeterde workflow binnen Joomla zelf en een eenvoudiger manier om extensies te beheren.

Vernieuwingen van Joomla 3.7

Zoals aangegeven brengt Joomla 3.7 een hoop verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. De meest interessante features:

  • Custom (Eigen) velden - Hiermee wordt het mogelijk om zelf velden en groepen aan te maken die je in bijvoorbeeld een artikel terug wilt laten komen. Stel er moet per artikel een stuk je biografie over de schrijver geplaatst worden dan kan ik een veld voor aangemaakt worden en per artikel ingevuld worden.
  • Verbeterde workflow - Dit zorgt ervoor dat een categorie, artikel en menu-item in één moeite door gemaakt kan worden. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing.
  • Meertalig Associatie Component - Waarmee vertalingen makkelijker vanuit een gestroomlijnde interface aangepast kunnen worden
  • Verbeterde TinyMCE - Een optie die voor weinig gebruikers heel spannend zal zijn aangezien er al langer betere en krachtigere editors beschikbaar zijn
  • Backend Menu Manager - Geeft de mogelijkheid om het Administrator menu op eenzelfde wijze te beheren als op de frontend van de website. Zo is het makkelijker om bijvoorbeeld verschillende menu configuraties in te stellen voor verschillende gebruikersgroepen (ACL).

Hoe updaten naar Joomla 3.7

Het updaten naar Joomla 3.7 verloopt volgens de normale update procedure. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website op versie 3.6.5 draait en dat alle extensies up-to-date zijn. Joomla 3.6.5 is uitgebracht als een "security release" en eerdere versies lopen een verhoogt risico op veiligheidsproblemen. Maak vervolgens een backup van de website en start de update via de backend van de site.

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>