Voor elke website & webshop

Website Optimalisatie:
wat is dat?

Website optimalisatie heeft als doel om meer relevante bezoekers aan te trekken en hiervan zoveel mogelijk te converteren tot prospect of klant. Dit wordt bereikt door in zoekmachines zo hoog mogelijk te scoren op vooraf bepaalde zoektermen om de doelgroep te bereiken en deze uiteindelijk door optimale gebruiksvriendelijkheid tot prospect of klant te maken.

Met website optimalisatie worden dus verschillende aspecten van een gebruiksvriendelijke en vindbare website verbeterd. Hierbij spelen de inhoud, techniek en gebruiksvriendelijkheid de belangrijkste rollen.

Tot slot is het belangrijk om de effecten van website optimalisatie periodiek te meten en op basis hiervan te bepalen wat de volgende stappen moeten zijn. Rapportage en maandelijks overleg met onze specialisten geven je deze inzichten en zijn standaard onderdeel van elk website optimalisatie traject.

Image
Website - Webshop optimalisatie - sales funnel
Stap voor stap verbeteren

Waarom is website optimalisatie belangrijk?

Vindbaarheid is voor elke website en webshop cruciaal. Dat is echter slechts een onderdeel wat je met het optimaliseren van je website wilt bereiken. Het aantrekken van bezoekers is een belangrijke eerste stap. Bezoekers vervolgens converteren naar een klant is het uiteindelijke doel met vele stappen die daar nog tussen hangen.

Een vindbare site hangt daarnaast ook steeds vaker af van een gebruiksvriendelijke website. Google heeft met de introductie van "Core Web Vitals" al laten zien dat een goede of slechte gebruikerservaring in cijfers is uit te drukken en de positie van een webpagina in de zoekresultaten kan beïnvloeden.

Daarnaast geeft dit ook aan dat de manier waarop websites op verschillende aspecten beoordeeld worden steeds aan verandering onderhevig is en dat de concurrentie niet stilzit. Een website of webshop is daarmee nooit af en garandeert stilstand achteruitgang.

 

Voor elke website & webshop

Hoe optimaliseer je een website?

Om effectieve website optimalisatie stappen te kunnen zetten is het noodzakelijk om eerst inzicht te krijgen in de huidige prestaties van de website of webshop. "Benchmarken" geeft een basis om te bepalen welke acties nodig zijn om gestelde doelen te bereiken.

Bij het uitvoeren van website optimalisatie trajecten wordt altijd gestart met de analyse van vier aspecten:

  • Technisch analyse (onderhoud & beveiliging)
  • Website performance (snelheid & hosting)
  • Website Audit (technische opbouw)
  • SEO analyse (waaronder keyword ranking controle)

Op basis van deze analyses wordt er een specifiek plan opgesteld  dat doorgaans maandelijks uitgevoerd en tussentijds geëvalueerd wordt door middel van uitgebreide en persoonlijke rapportages. Zo wordt er doelgericht gewerkt aan de verbetering van de website.

Website - Webshop optimalisatie - benchmark
Ruim 200 projecten

Wat onze klanten vinden