Met het lanceren van Profielshop.nl is het voor elk bedrijf mogelijk om op een laagdrempelige manier een klantprofiel te genereren en te gebruiken voor het inzichtelijk maken van haar doelgroep(en). Waar bevinden de meest waardevolle prospects zich en wat is de meeste effectieve manier om deze potentiële klanten te bereiken? Profielshop.nl geeft je hierop de antwoorden!
  • Design (UI/UX)
  • Web Development
  • Webapplicatie
Case - Profielshop - cover
V-Web - Klant
Klant

Profielshop (onderdeel van Cäsar)

V-Web - Gebouwd in
Gebouwd in

Joomla 4

V-Web - Lancering site
Lancering

November 2023

V-Web - Website
Website

profielshop.nl

Van data naar communicatieplan

Profielshop.nl is een initiatief van Cäsar, een specialist op het gebied van data en segmentatie. Met hun gelijknamige applicatie kunnen klanten met behulp van het samenbrengen van verschillende datastromen deze verwerken en gebruiken voor het opstellen van bijvoorbeeld marketing- en communicatieplannen.

Met Profielshop.nl hebben ze een tool in handen waarmee klanten zelf zogenaamde klantprofielen kunnen genereren. Door het koppelen van de Cäsar engine aan de gebruiksvriendelijke interface van de Profielshop.nl applicatie doorlopen klanten een reeks stappen van pakket selectie tot betaling en oplevering van het uiteindelijke rapport. Volledig geautomatiseerd!

De challenge!

Cäsar heeft zichzelf de afgelopen jaren bewezen als een toonaangevend segmentatie platform dat door mediabureau's, exploitanten en retailers wordt gebruikt voor communicatie optimalisatietrajecten. Een "Data as a Service" platform dat in de vorm van vooringestelde pakketten snelle rapportage mogelijkheden kan bieden. Profielshop.nl moest deze rol gaan vervullen.

Voor Profielshop.nl was het letterlijk terug naar de basis, te beginnen met het opstellen van een basis style guide. Een nieuw product onder de vleugels van een reeds bestaande en bewezen krachtige applicatie, en dan het liefst nog een stukje mooier en beter ;). Daarnaast was het essentieel om de gebruikers van het platform goed te doorgronden. Het gebruik van het platform moest voor zichzelf spreken en de verschillende stappen makkelijk uitvoerbaar zijn. Voldoende uitdaging om ons mee bezig te houden.

case profielshop showcase

Het resultaat

Krachtige applicatie met zijn eigen karakter

Een applicatie moet niet alleen goed werken, het oog wil ook wat. Door geel te kiezen als basiskleur en te combineren met zwarte wilden we de gebruikerservaring een warme en tevens zakelijk strakke sfeer meegeven. Door vervolgens het proces van pakket selectie tot betaling en rapportage zo optimaal mogelijk in te richten is een platform ontstaan die voor een brede doelgroep gebruikt kan worden zonder tussenkomst van verder support vanuit Cäsar.

In technische zin zorgt de API-koppeling met de Cäsar applicatie voor een snelle en efficiëntie afhandeling van de aangeleverde data en treed pas in werking zodra er voldaan is aan verschillende vereisten op het gebied van betaling, klantstatus en aanlevering van data. Al met al een interessant project waarmee ook de mogelijkheden op het gebied van Joomla weer verder zijn uitgebreid.

profielshop

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Marcel helpt je graag verder om alle mogelijkheden te bespreken!

V-Web - Marcel Venema

Marcel Venema

Online Digital Strategist | Directeur


We werken trots samen met