De digitale transformatie van Medsen.nl. Van 25 losse websites naar een centraal PharmaNexus platform gericht op gebruiksvriendelijkheid voor bezoekende patiënten en integratie met MijnGezondheid.net.
  • SEO
  • Design (UI/UX)
  • Web Development
V-Web - Klant
Klant

Medsen Apotheek

V-Web - Gebouwd in
Gebouwd in

PharmaNexus

V-Web - Lancering site
Lancering

Juni 2023

V-Web - Website
Website

medsen.nl

Van 25 losse Apotheek websites naar een multi-site PharmaNexus oplossing

Medsen mag met recht een absolute "power-user" van ons PharmaNexus platform genoemd worden. Naast een volledig maatwerk design dat van wireframe tot frontend template is geëvolueerd zijn 25 losse (WordPress) websites geconsolideerd tot een enkel beheersysteem. Zo heeft elke Apotheek de beschikking en controle over een eigen website dat aangestuurd wordt middels het PharmaNexus CMS.

De samenwerking en integratie van directe koppelingen met MijnGezondheid.net (MGN) hebben daarnaast de gebruikersvriendelijkheid voor bezoekende patiënten een aanzienlijke boost gegeven. En dat is terug te zien in de cijfers!

De uitdaging

Voor Medsen konden we twee belangrijke speerpunten direct optekenen. Het vergemakkelijken van het beheer van 25 lossen websites en het optimaliseren van het gebruiksgemak met de bezoekende patiënt centraal. Beide doelen gingen daarbij hand in hand. Onderdeel van optimaal gebruiksgemak is een consistent gebruik van styling en juist dat bleek op individueel website niveau een lastige opgave. Daarnaast was een integratie met het MijnGezondheid.net portaal met het oog op gebruiksgemak meer "Must" dan "Nice-to-have".

Een andere uitdaging was het migreren van alle content naar de nieuwe PharmaNexus omgeving en deze zodanig te optimaliseren dat ook online vindbaarheid een belangrijke rol kon gaan spelen. Door een relatief korte deadline voor een groot project was planning en timing van design tot realisatie cruciaal.

case medsen apotheek wireframe

Het resultaat

25 websites, 1 backend inclusief MijnGezondheid.net integratie

Het belangrijkste resultaat is een multi-site PharmaNexus oplossing inclusief integratie met het MGN platform, volledig in lijn met de branding van Medsen. Van het opstellen van een uitgebreide style guide om de consistentie van het merk te waarborgen tot de realisatie van een krachtig frontend template.

Het betekent niet alleen een geheel nieuwe website maar een online fundament waarmee in de toekomst verder opgeschaald kan worden naar mate het bedrijf groeit en meebeweegt met de behoeften van patiënten.

medsen

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Marcel helpt je graag verder om alle mogelijkheden te bespreken!

V-Web - Marcel Venema

Marcel Venema

Online Digital Strategist | Directeur


We werken trots samen met