Een samenwerkingsverband van 6 bekende apotheken in Den-Haag verenigd onder 1 digitaal dak was het uitgangspunt voor ApotheekDenHaag.nl. Met een compleet nieuwe en moderne "branding" was de opdracht om dit te vertalen naar een gebruiksvriendelijke website waarmee patiënten snel essentiële informatie of diensten die per apotheek worden aangeboden konden bereiken.
  • Design (UI/UX)
  • Web Development
  • Branding
Case - ApotheekDenHaag - cover
V-Web - Klant
Klant

ApotheekDenHaag.nl

V-Web - Gebouwd in
Gebouwd in

Joomla 4

V-Web - Lancering site
Lancering

Oktober 2023

Dé online apotheek van de toekomst

De omschrijving van slechts "het ontwikkelen van een website" doet de visie die achter ApotheekDenHaag.nl schuil gaat veel te kort. Waar traditioneel gezien een apotheek zijn website voornamelijk inzet voor het verschaffen van informatie (openingstijden, inschrijven, locatie) is met de ontwikkeling van deze website een stap gezet naar de apotheek van de toekomst. Een digitaal platform dat in de basis zijn primaire functie vervult van informatieverschaffing maar daarbij de bezoeker in staat stelt belangrijke zaken direct zelf online te regelen.
 
Door inschrijvingen, medicijnconsulten en bezorg- en herhaalservices direct online via de website te kunnen regelen zijn bezoekers (patiënten) niet alleen minder afhankelijk van het fysieke contactpunt maar zorgt dit ook voor een aanzienlijke efficiëntieslag in de apotheek.

Van "Brandbook" tot website

"Een brandbook? Die hebben we toevallig al wel." Een ruim 50 pagina's tellend document waarin vrijwel alle details met betrekking tot de vormgeving waren uitgewerkt. Een betere start kan je je als ontwikkelaars bijna niet wensen. De uitdaging lag hem daarom al vroeg in het proces bij het bepalen van de sitestructuur en het starten met het ontwerpen van de wireframes. Hierbij was vooral het structureren van de verschillende diensten die per apotheek en de gebruiksvriendelijkheid van de website als geheel een absolute prioriteit. Een apotheek is immers voor iedereen en moet daarom ook voor een ieder (jong en oud) intuïtief bediend kunnen worden.

Vanuit de wireframes startte de "heavy lifting" richting finale designs en de uiteindelijke ontwikkeling van het frontend template. Door de gekozen aanvliegroute was het ontwikkelen van de designs bijna een simpele invuloefening. De combinatie van een uitgebreid brandbook en gedetailleerde wireframes is letterlijk het invullen van een kleurplaat.

case apotheekdenhaag

Dé digitale Apotheek van de toekomst?

Het resultaat mag een absoluut voorbeeld van de digitale apotheek van de toekomst genoemd worden. De website dient naast centraal informatepunt voor de onderliggende apotheken ook als platform waarop patiënten makkelijk zelf zaken kunnen regelen en via de koppeling met Mijngezondheid.net veilig in zijn of haar EPD kan inloggen. Daarnaast fungeert de website als aanknopingspunt voor de binnenkort te lanceren OTC-webshop. Een webshop die bezoekers in staat stelt om bijvoorbeeld drogisterij artikelen mee te bestellen en af te laten leveren bij het eerste volgende medicijn bezorgmoment.
apotheekdenhaag showcase

Inmiddels meerdere projecten mogen realiseren met Marcel en zijn team. V-Web denkt verder dan alleen de site en zit altijd kort op de bal.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Marcel helpt je graag verder om alle mogelijkheden te bespreken!

V-Web - Marcel Venema

Marcel Venema

Online Digital Strategist | Directeur


We werken trots samen met