Mocht u denken dat een SSL certificaat alleen belangrijk is voor grote webshops of "high-profile" websites dan dient u wellicht dit beeld vanaf nu bij te stellen. Google Chrome is namelijk de eerste browser die meldingen gaat weergeven bij websites waar geen gebruik gemaakt wordt van een SSL certificaat.

Hulp nodig met uw website of webshop? Chat met onze experts of stuur ons een bericht! Ik stuur een bericht!

Google had al eerder aangekondigd om vanaf juli 2018 deze aanpassing door te voeren. Dit betekent dat bezoekers van uw website gewaarschuwd worden voor het ontbreken van een SSL certificaat en zelfs vanaf oktober 2018 meldingen krijgen bij het invullen van formulieren waarbij vertrouwelijke informatie wordt overgedragen zonder dat encryptie van deze data wordt toegepast.

Wat zijn de gevolgen voor uw website?

Google heeft een heldere visie op het veilig gebruik van het internet voor iedereen. Door het voor gebruikers inzichtelijk te maken wat de veiligheidsrisico's zijn bij het bezoeken van een bepaalde website kunnen problemen voorkomen worden. Het ontbreken van een SSL certificaat wordt gezien als een veiligheidsrisico en zal in toenemende mate aan gebruikers worden getoond. Omdat er nog relatief veel websites geen gebruik maken van een SSL certificaat heeft Google besloten te beginnen met een "Not Secure" melding en vanaf oktober 2018 dit uit te breiden met waarschuwingen zodra op "onveilige" wijze data via de site wordt verzonden. Dit laatste geldt bijvoorbeeld bij het invullen van een contactformulier of het inloggen op de website.

Geen SSL, en nu?

SSL certificaten zijn er in verschillende soorten en maten maar kunnen in het algemeen onderverdeeld worden in "Standaard" en "EV" (Uitgebreide Validatie) certificaten. Voor Google maakt het in de basis niet uit van welke certificaat u gebruik maakt om "Not Secure" meldingen niet te tonen. Een standaard en EV certificaat zorgen beide voor de vereiste encryptie echter is bij een EV certificaat uw bedrijfsnaam ook zichtbaar in de adresbalk. Hiermee straalt u een stuk vertrouwen uit en weten klanten door deze extra verificatie exact met wie ze zaken doen. Nadat u een certificaat heeft aangevraagd dient u deze op uw server te installeren en uw website juist te configureren.

V-Web heeft inmiddels vele websites van een SSL certificaat voorzien. Al vanaf €39 is uw website uitgevoerd met SSL certificaat en veelal dezelfde dag nog geregeld. Neem contact op met onze specialisten of chat direct voor meer informatie.

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>