SSL staat voor Secure Socket Layer en zorgt voor de versleuteling van gegevens die tussen een gebruiker en een website of webshop worden verstuurd. Door het versleutelen van de gegevensoverdracht is het voor internetcriminelen veel moeilijker om persoonlijke gegevens te onderscheppen en te gebruiken. Met deze gegevensoverdracht wordt bijvoorbeeld informatie over uw bestelling bij een webshop of het invullen van een contactformulier bedoeld. Informatie die veelal persoonlijke gegevens bevatten die u volgens de wet dient te beschermen tegen misbruik.

SSL Certificaten

Voor de versleuteling van gegevens is dus een SSL-Certificaat benodigd. Op dit moment is er een scala aan mogelijkheden en aanbieders van SSL-Certificaten en differentiëren zichzelf op basis van prijs en veiligheidsniveau's.

SSL Veiligheidsniveau

De mate van SSL beveiliging kunt u in zekere zin zelf bepalen. Zo kunt u uw domeinnaam laten beveiligen waarbij alle gegevens die via het desbetreffende domein lopen worden versleuteld. Daarnaast worden gegevens die worden verstuurd via bijvoorbeeld een inlog formulier veilig verstuurd. Een stap verder is validatie van de authenciteit van uw bedrijf. Ten slotte kunt u kiezen voor een extended validation waarbij u er 100% zeker van bent dat alle informatie die via uw website verloopt veilig wordt afgehandeld. Die wordt aan de gebruiker kenbaar gemaakt aan de hand van een (deels) groene adresbalk.

Typen Certificaten

Er zijn diverse pakketten beschikbaar ter beveiliging van uw website. Zo kunt u kiezen om uw hoofddomein te beveiligen alsmede alle daaronder hangende subdomeinen. Heeft u meer dan 7 actieve subdomeinen dan is het verstandig een zogenaamd "wild card" certificaat aan te schaffen waarmee nieuwe subdomeinen automatisch worden gecertificeerd.

Heeft u vragen over de aanschaf of installatie van een SSL-Certificaat dan adviseert V-Web.nl u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op of gebruik het contact formulier aan de rechterkant van de pagina.

Google hecht waarde aan SSL-Certificaten

Naast kwalitatieve en relevante content, de snelheid van uw website en technische opbouw is de veiligheid van uw website een steeds belangrijker wordend onderdeel op basis waarvan Google uw website beoordeelt. Veilige websites zullen nu en in de toekomst beter scoren in zoekmachines dan vergelijkbare websites zonder SSL-Certificaat.

Lees hier meer over Google en het effect van een SSL-Certificaat