Magento is in de basis een zeer zoekmachine vriendelijk CMS. Dat wordt niet bereikt door te werken met vooraf geïnstalleerde plugins of gecompliceerde truken maar door simpelweg de kracht van Magento optimaal te gebruiken. Dat betekent starten met het analyseren en plannen van de doelgroep van de webshop, de inhoud (producten) die u wilt aanbieden en het zorgen voor een solide technische fundering van uw shop.

Hosting en technische vereisten Magento

Hosting van uw Magento webshop vergt aandacht voor snelheid, technische ondersteuning en back-up mogelijkheden van de server. De keuze van een goed hosting pakket zou een eerste stap in de ontwikkeling van u webshop moeten zijn. V-Web.nl heeft servers ingericht waarop Magento optimaal tot zijn recht kan komen. Heeft u al serverruimte beschikbaar controleer dan of de prestaties van deze server overeenkomen met de systeemvereisten van Magento.

Aan de slag: Magento SEO

Een aantal praktische tips waarmee u zelf al aan de slag kan:

  • Pagina titels: pagina titels dienen afgestemd te zijn op de pagina inhoud. Een goede pagina titel omschrijft kort de inhoud van een pagina. Pagina titels zijn in Magento op individuele basis in te vullen.
  • URL benamingen: een goede pagina titel gaat hand in hand met een juist URL benaming. Exacte kopieën worden afgeraden maar consistentie moet de doelstelling zijn.
  • Categorie instellingen: producten worden aan categorieën toegewezen. Belangrijk is dus in de hierarchische opbouw van het systeem goed te kijken naar de invulling van meta gegevens op categorie niveau
  • Product pagina omschrijvingen: vrijwel dezelfde opzet als een categorie echter meer op detail niveau ingericht. Titels, URL benamingen en meta data dienen zo scherp mogelijk ingevuld te worden.

SEO kost tijd en vergt een hoge mate van consistentie. Een half geoptimaliseerde shop gaat u waarschijnlijk niet de resultaten geven die u nastreeft.

Hulp nodig? Wij zijn de organisatie die:

  • uw bedrijf naar een hogere positie brengt
  • de zekerheid biedt van specialisten die iedere dag beschikbaar zijn
  • voor een kop koffie graag langskomt voor een gratis adviesgesprek

Conclusie, heeft u vertrouwen in onze werkwijze dan laten wij zien hoe uw webshop beter gaat scoren.