Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Magento patch SUPEE-9767 V2 lost een aantal problemen op geïntroduceerd bij de installatie van de voorgaande patch. Daarnaast adresseert deze patch opnieuw een aantal beveiligingsproblemen. We leggen in het kort uit welke problemen verholpen worden en waarom u zou moeten updaten.

Ondersteuning nodig bij het installeren van Magento Patches? Ja! Help me patchen!

Magento heeft een nieuwe versie van patch SUPEE-9767 uitgebracht. Deze "V2" versie van deze patch lost een aantal problemen op die ontstonden bij de installatie van de eerste versie van de patch. Daarnaast introduceert patch SUPEE-9767 V2 een aantal beveiligingsgerelateerde updates m.b.t. "Remote Code Execution", "XSS" mogelijkheden en informatie lekken.

Wat is er nieuw aan patch SUPEE-9767 V2?

De nieuwe patch introduceert de volgende aanpassingen:

  • Herstelt het gemis van "strip_tags" functionaliteit in de checkout Javascript code
  • Past de manier aan waarop Magento "form keys" valideert tijdens het 5-stappen checkout proces. Bij eerdere situaties kon het voorkomen dat klantregistratie faalde gedurende het standaard checkout proces.
  • het "Allow_symlinks" bericht wordt nu weergegeven in het Admin scherm.
  • Het uitchecken met meerdere adressen is weer mogelijk indien formulier validatie is ingeschakeld.
  • Het uploaden van afbeeldingen met doorzichtige achtergrond is weer mogelijk zonder verlies aan kwaliteit zoals eerder het geval was.
  • Het is weer mogelijk om een extensie te installeren als onderdeel van het installeren van een pakket.

Hoe SUPEE-9767 V2 te installeren

Indien u de eerste versie van de patch reeds heeft geinstalleerd dan dient u deze eerst te deïnstalleren. Vervolgens kan SUPEE-9767 V2 geïnstalleerd worden.

Wel of niet updaten?

Het is vrijwel in alle gevallen te adviseren beschikbare patches te installeren. Niet alleen beschermt u hiermee uw webshop, ook het uitvoeren van toekomstige updates wordt hiermee makkelijker aangezien de meeste updates de installatie van voorgaande patches vereisen. Weten waarom het uitvoeren van Magento patches belangrijk is? Lees dan ons artikel "Waarom Magento patches belangrijk zijn".

Hoe installeer ik een Magento patch?

U kunt ervoor kiezen Magento patches zelf te installeren. In sommige gevallen is het echter aan te raden dit over te laten aan een ervaren Magento ontwikkelaar. Toch zelf doen? Lees dan hoe u zelf Magento patches kan installeren.

Hulp nodig bij het installeren van deze patch?

Als gecertificeerd Magento ontwikkelaar kan V-Web het onderhoud van uw webshop uitvoeren. Wij zorgen dat Magento patches tijdig geïnstalleerd worden en adviseren u over optimalisatie mogelijkheden van uw webshop. Zo kunt u zich concentreren op het managen van uw webshop en doen wij de rest! Ook voor het uitvoeren van individuele patches kunt u bij ons terecht. Kijk op onze "Magento Patch Service" pagina voor meer informatie.