Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Op 7 februari heeft Magento SUPEE-9652 uitgebracht en dicht daarmee een lek in het Zend Framework. Het gaat hier om een beveiligingsupdate van het CMS en Magento adviseert daarom deze patch op korte termijn te installeren.

Ondersteuning nodig bij het installeren van Magento Patches? Ja! Help me patchen!

Magento heeft op 7 februari een nieuwe patch, SUPEE-9652, voor haar populaire E-Commerce CMS beschikbaar gesteld. De nieuwe patch is beschikbaar voor zowel de Enterprise Edition (EE) als de Community Edition (CE) pakketten uitgegeven en heeft als primair doel een lek in het Zend Framework 1 te dichten. Het lek geeft is bepaalde gevallen de mogelijkheid om op afstand schadelijke code uit te voeren. Hoewel de potentiële problemen niet in Magento 2 reproduceerbaar zijn gebleken is ook hiervoor de patch uitgegeven.

Heeft u een Magento webshop CE webshop met een versie lager dan 1.9.3.2 of een Magento EE webshop met een versie lager dan 1.14.3.2 dan is het advies deze patch op korte termijn te installeren. Het upgraden naar versie 1.9.3.2 (CE) of 1.14.3.2 (EE) heeft hetzelfde effect en introduceert daarnaast een aantal verbeteringen in de functionaliteit van het CMS.

Wel of niet updaten?

Het is vrijwel in alle gevallen te adviseren beschikbare patches te installeren. Niet alleen beschermt u hiermee uw webshop, ook het uitvoeren van toekomstige updates wordt hiermee makkelijker aangezien de meeste updates de installatie van voorgaande patches vereisen. Weten waarom het uitvoeren van Magento patches belangrijk is? Lees dan ons artikel "Waarom Magento patches belangrijk zijn".

Hoe installeer ik een Magento patch?

U kunt ervoor kiezen Magento patches zelf te installeren. In sommige gevallen is het echter aan te raden dit over te laten aan een ervaren Magento ontwikkelaar. Toch zelf doen? Lees dan hoe u zelf Magento patches kan installeren.

Hulp nodig bij het installeren van deze patch?

Als gecertificeerd Magento ontwikkelaar kan V-Web het onderhoud van uw webshop uitvoeren. Wij zorgen dat Magento patches tijdig geïnstalleerd worden en adviseren u over optimalisatie mogelijkheden van uw webshop. Zo kunt u zich concentreren op het managen van uw webshop en doen wij de rest! Ook voor het uitvoeren van individuele patches kunt u bij ons terecht. Kijk op onze "Magento Patch Service" pagina voor meer informatie.