Magento Pre Launch Checklist

Artikelindex

Het moment van live gaan van uw webshop kan enigszins overweldigend zijn en kan de nodige stress opleveren. De volgende checklist kan uitkomst bieden en de nodige frustratie helpen voorkomen.

Base URL's

Dit zijn de URL's dit opgeslagen zijn in de database en geven aan via welk adres de webshop benaderd kan worden. Het is belangrijk dat wanneer uw webshop is verhuist deze URL's worden aangepast anders zal uw webshop continue terugverwijzen naar het oude domein. Base URL's kunnen aangepast worden in de "core_config_data" tabel in de database, of via de admin interface in "System > Configuration > Web". Vergeet niet de laatste "forward slash", dit voorkomt een hoop zoekwerk.

Aanpassen Admin URL

Om veiligheidsredenen is het verstanding de "Admin URL", de URL die toegang verschaft naar het login scherm van uw webshop backend, te veranderen van de standaard /admin. Dit kunt u veranderen in het bestand "app/etc/local.xml".

Favicon

Een favicon is het icoontje wat verschijnt in de adresbalk van de browser. Plaats een favicon door in de backend te gaan naar "System > Configuration > Design > HTML Head". Hier kunt een favicon aanmaken.

 

  <admin>
    <routers>
      <adminhtml>
        <args>
          <frontName><![CDATA[admin]]></frontName>
        </args>
      </adminhtml>
    </routers>
  </admin>

 

HTML Head

Pas de titel van uw webshop en meta informatie aan. Deze informatie is belangrijk voor SEO. Ga naar  "System > Configuration > Design > HTML Head".

Placeholder Foto's

Maak placeholder illustraties voor uw webshop en configureer deze in "System > Configuration > Catalog > Catalog > Product Image Placeholders". Een afbeelding van 300px X 300px kan hiervoor het beste gebruikt worden.

Contact informatie

Zorg ervoor dat uw e-mail adressen correct zijn ingevuld. Controleer "System > Configuration > Store Email Addresses".

Product Inventaris

Gedurende ontwikkeling heeft u er wellicht niet naar gekeken maar het is belangrijk om te controleren of en hoe u uw inventaris bijhoudt. Indien uw voorraad bijgehouden wordt in Magento dan zal het nodig zijn om actuele voorraad aantallen te importeren alvorens de webshop live gaat.