Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Met het uitbrengen van Joomla 3.8.8 introduceert 9 veiligheidsupdates en ruim 50 bugfixes. De updates m.b.t. de veiligheid van het CMS variëren van lage tot gematigde prioriteit. In dit artikel bespreken we de belangrijkste wijzigingen van Joomla 3.8.8 alsmede het uitvoeren van de update.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Joomla 3.8.8 heeft met 60+ veiligheids- en bugfixes een relatief groot arsenaal aan wijzigingen voor het CMS. De 9 veiligheidsupdates bestaan uit diverse oplossingen van bekende zwakheden en verbeteringen van het CMS in het algemeen.

Welke verbeteringen introduceert Joomla 3.8.8?

Het volledige bug fix overzicht voor Joomla 3.8.8 kunt u in het Joomla Bug Fix report vinden. Wij beperken ons in dit artikel slechts tot de belangrijkste wijzigingen in het Joomla CMS.

Belangrijkste security fixes

 • ACL schending in toegangsniveau's - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 2.5.0 t/m 3.8.7
 • PHAR bestanden aan blacklist toegevoegd - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 2.5.0 t/m 3.8.7
 • Informatie openbaring van niet gepubliceerde tags - Gematigde prioriteit, van invloed op 3.1.0 t/m 3.8.7
 • Installatie applicatie toont wachtwoord (platte tekst) aan lokale gebruiker - Lage prioriteit, van invloed op 3.0.0 t/m 3.8.7
 • XSS zwakheden verbetering - Gematigde prioriteit, van invloed op 3.0.0 t/m 3.8.7
 • Filter veld in "com_fields" staat uitvoeren van RCE toe - Lage prioriteit, van invloed op 3.0.0 t/m 3.8.7
 • Mogelijkheid tot XSS aanval in redirect methode - Lage prioriteit, van invloed op 3.2.1 t/m 3.8.7
 • XSS zwakheid in media manager - Lage prioriteit, van invloed op 1.5.0 t/m 3.8.7

Belangrijkste bug fixes

 • Verschillende toegankelijkheids updates voor de Joomla backend
 • CodeMirror update naar versie 5.37
 • Verbeterd gebruik van numerieke gebruikersgroep namen
 • Versturen van wachtwoorden per email standaard uitgeschakeld bij nieuwe installaties

Is het nodig om te updaten naar Joomla 3.8.8

In het kader van de GDPR bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw website. Een veilige website begint bij het up-to-date houden van uw CMS, of dit Joomla, Magento, Wordpress of een ander CMS is. Joomla 3.8.8 is een combinatie van verschillende veiligheids- en bugfixes en draagt dus bij aan de veiligheid van uw website en de bescherming van uw bezoekers. Het is daarom een goede gewoonte om updates zo snel als mogelijk op uw website te installeren.

Voor ons uitgebreide Joomla Onderhoudsprogramma hanteren wij een tijdspanne van 3 werkdagen waarbinnen wij alle websites in ons beheer veilig en efficënt updaten. Ook geen omkijken naar updates van uw Joomla website? Maak dan gebruik van onze krachtige mogelijkheden.

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>