Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.8.7 brengt meer dan 70 bug fixes naar het populaire CMS. In aanloop naar Joomla 4 worden zodoende steeds meer kritische en niet kritische bugs gladgestreken en dat is goed nieuws voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. In dit artikel behandelen we in het kort de belangrijkste wijzigingen van versie 3.8.7.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Onder de ruim 70 bug fixes die Joomla 3.8.7 introduceert bevinden zich een aantal die al langere tijd voor specifieke website problemen zorgen. Onder andere de aanpak van het redirecten van absolute en relatieve URL's alsmede de aanpassingen aan de "multi-language" systematiek in de backend van het CMS zijn grote verbeteringen. Daarnaast worden er opnieuw een groot aantal kleinere bugs aangepakt waarvan het merendeel van alle gebruikers geen significante verbetering zullen merken. Echter zijn dit veelal belangrijke wijzigingen in aanloop naar Joomla 4 waardoor het updaten van het CMS zeker aan te raden is.

Welke verbeteringen introduceert Joomla 3.8.7?

Het volledige bug fix overzicht kunt u in het Joomla Bug Fix report vinden. Wij beperken ons in dit artikel slechts tot de belangrijkste wijzigingen in het Joomla CMS.

Belangrijkste bug fixes

  • Verschillende backend aanpassingen voor "multi-language" websites (admin menu's en relaties)
  • Update van CodeMirror naar versie 5.35.0
  • Redirecten van zowel relatieve als absolute URL's is mogelijk
  • Verbeterde afhandeling van "read-only" velden in "com_field"
  • Highlighten van overeenkomende tekst in "Smart Search"

Is het nodig om te updaten naar Joomla 3.8.7

Het bijhouden en uitvoeren van updates is een goede gewoonte. Door updates periodiek uit te voeren houdt u potentiële problemen buiten de deur en kunt u gebruik maken van de krachtige functies die Joomla te bieden heeft. Liever geen omkijken naar updates van uw Joomla website? Probeer eens ons krachtige Joomla onderhoudsprogramma...

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>