Onder de ruim 70 bug fixes die Joomla 3.8.7 introduceert bevinden zich een aantal die al langere tijd voor specifieke website problemen zorgen. Onder andere de aanpak van het redirecten van absolute en relatieve URL's alsmede de aanpassingen aan de "multi-language" systematiek in de backend van het CMS zijn grote verbeteringen. Daarnaast worden er opnieuw een groot aantal kleinere bugs aangepakt waarvan het merendeel van alle gebruikers geen significante verbetering zullen merken. Echter zijn dit veelal belangrijke wijzigingen in aanloop naar Joomla 4 waardoor het updaten van het CMS zeker aan te raden is.

Welke verbeteringen introduceert Joomla 3.8.7?

Het volledige bug fix overzicht kunt u in het Joomla Bug Fix report vinden. Wij beperken ons in dit artikel slechts tot de belangrijkste wijzigingen in het Joomla CMS.

Belangrijkste bug fixes

  • Verschillende backend aanpassingen voor "multi-language" websites (admin menu's en relaties)
  • Update van CodeMirror naar versie 5.35.0
  • Redirecten van zowel relatieve als absolute URL's is mogelijk
  • Verbeterde afhandeling van "read-only" velden in "com_field"
  • Highlighten van overeenkomende tekst in "Smart Search"

Is het nodig om te updaten naar Joomla 3.8.7

Het bijhouden en uitvoeren van updates is een goede gewoonte. Door updates periodiek uit te voeren houdt u potentiƫle problemen buiten de deur en kunt u gebruik maken van de krachtige functies die Joomla te bieden heeft. Liever geen omkijken naar updates van uw Joomla website? Probeer eens ons krachtige Joomla onderhoudsprogramma...

Een video zegt meer...

...dan 1000 woorden!

Daarom stellen we ons team graag aan u voor en leggen we uit wat wij voor uw website betekenen. Hoe beschermen we uw website, houden we uw website up-to-date en worden potentiƫle gevaren tijdig gesignaleerd? In nog geen 2 minuten krijgt u alle antwoorden.

Direct aanvragen