Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.8.4 is een beveiligingsupdate van het populaire CMS. Deze nieuwe versie addresseert 4 zwakheden in het systeem alsmede meer dan 100 "bug fixes". In dit artikel bespreken wij de belangrijkste wijzigingen van Joomla 3.8.4 en antwoord op de vraag of én hoe u naar deze versie kunt upgraden.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Met Joomla 3.8.4 worden verschillende veiligheidsverbeteringen en "bug fixes" geïntroduceerd. Door het adresseren van ruim 100 verbeteringen van het CMS is dit opnieuw een grote stap richting Joomla 3.9 en uiteindelijk Joomla 4! Genoeg reden om deze update zo snel als mogelijk op uw website te installeren.

Welke verbeteringen introduceert Joomla 3.8.4?

Het volledige bug fix overzicht kunt u in het Joomla Bug Fix report vinden. Wij beperken ons in dit artikel slechts tot de belangrijkste wijzigingen in het Joomla CMS.

Belangrijkste beveiligingsupdates

  • Core - XSS zwakheid in module chromes Lage prioriteit, van invloed op Joomla 3.0.0 tot 3.8.3
  • Core - XSS zwakheid in "com_fields" Lage prioriteit, van invloed op Joomla 3.7.0 tot 3.8.3
  • Core - XSS zwakheid in Uri class Lage prioriteit, van invloed op Joomla 1.5.0 tot 3.8.3
  • Core - SQLi zwakheid in Hathor "postinstall" bericht Lage prioriteit, van invloed op Joomla 3.7.0 tot 3.8.3

Belangrijkste bug fixes

  • Contact formulier verliest data na verzending en geeft een error
  • Prestatieverbeteringen voor "Smart Search" indexatie
  • Update jQuery Autocomplete naar versie 1.4.7
  • Update CodeMirror naar versie 5.33.0
  • Diverse PHP 7.2 compatibiliteitsverbeteringen

Is een update naar Joomla 3.8.4 verstandig?

Laat u niet misleiden door de veiligheidsupdates aangemerkt als "lage prioriteit". Een update van het CMS wordt niet voor niets uitgebracht en heeft als doel uw website en haar gebruikers te beschermen. Het up-to-date houden van uw website is daarom een goede gewoonte. Liever geen omkijken naar updates van uw Joomla website? Probeer eens ons krachtige Joomla onderhoudsprogramma...

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>