Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.8.2 is een "security release" voor het populaire Joomla CMS. Deze update verhelpt een aantal beveiligingsproblemen alsmede diverse "bugs" die na het verschijnen van vorige versies zijn gerapporteerd. In totaal gaat het om drie veiligheidsupdates en meer dan 90 bug fixes. In dit artikel de belangrijkste wijziging van Joomla 3.8.2.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Joomla 3.8.2 is een zogenaamde "security" update. Dat houdt in dat er verschillende beveiligingsproblemen worden geadresseerd die de veiligheid van uw website waarborgen. Reden te meer om deze update zo snel als mogelijk te installeren. Daarnaast zorgen meer dan 90 bug fixes voor een beter functionerend CMS.

Wat is nieuw in Joomla 3.8.2?

Gezien de grote hoeveelheid wijzinging in Joomla 3.8.2 beperken wij ons in dit artikel tot de meeste interessante aanpassingen. Het volledige bug fix overzicht kunt u op Joomla Security & Bug Fix report vinden.

Belangrijkste beveiligingsupdates

  • Core - LDAP informatie vrijgaveMedium prioriteit, van invloed op Joomla 1.5.0 tot 3.8.1
  • Core - 2 Factor Authenticatie Bypass Medium prioriteit, van invloed op Joomla 3.2.0 tot 3.8.1
  • Core - Informatie vrijgave Lage prioriteit, van invloed op Joomla 3.7.0 tot 3.8.1

Belangrijkste bug fixes

  • Weergave van subcategorieën in blog layout indien gebruiker toegang heeft
  • Verdwijnen van "tags" na "batch" acties of het aanpassen van artikel volgorde
  • Zoekmodule wordt niet weergegeven op core template error pagina
  • Artikel manager toont geen artikelen in subcategorieën indien het categorie filter actief is

Is het updaten naar Joomla 3.8.2 nodig?

Omdate deze nieuwe versie een aantal belangrijke beveiligingsproblemen verhelpt is het updaten naar Joomla 3.8.2 zeker aan te raden. U houd hiermee uw website veilig en voorkomt mogelijk problemen. Hulp nodig bij het updaten van uw website? Wij staan voor u klaar!

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>