Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.6.5 is vandaag uitgebracht en adresseerd een aantal beveiligingsissues in eerdere versies van het CMS. Omdat het hier gaat om een "security" of beveiligingsupdate is het advies om deze update zo snel mogelijk te installeren.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Update naar Joomla versie 3.6.5

De nieuwe update verhelpt een drietal beveilgingsproblemen variërend van lage tot hoge prioriteit. Kort samengevat gaat het om de volgende problemen:

  • Verhoogde gebruiker privileges - Hoge prioriteit, van invloed op Joomla 1.6.0 tot 3.6.4
  • Shell upload - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 3.0.0 tot 3.6.4
  • Incorrecte ACL config openbaart afgeschermde artikelen - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 3.0.0 tot 3.6.4

Daarnaast worden met de update naar versie 3.6.5 een aantal beveiligingsmaatregelen verder aangescherpt en worden een aantal "bugs" gerepareerd.

Waarom updaten verstandig is

Een beveilgingsupdate van het CMS adresseerd specifieke beveiligingsproblemen die mogelijk door derden misbruikt kunnen worden. Indien uw website niet up-to-date is loopt u daarom een verhoogd risico. Beveiligingsupdates kunnen daarom het beste binnen 24 uur na het uitbrengen ervan worden geïnstalleerd. Voor informatie welke gevaren het niet updaten van uw website met zich meebrengt raden wij u het lezen van het artikel "Het gevaar van het niet updaten van uw CMS" aan.

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>