Joomla Migratie

Hulp nodig met uw website of webshop? Chat, bel of mail met een specialist!
Hulp nodig? Chat, bel of mail!

Sinds 31 december 2014 wordt Joomla 2.5, en ouder, officieel niet meer ondersteund. Dat betekent dat er geen veiligheidsupdates meer worden uitgebracht dit bijvoorbeeld lekken of problemen van het CMS oplossen. Joomla websites die momenteel op deze versie draaien lopen een verhoogd risico op problemen of het slachtoffer te worden van hackers of malware. Het overstappen naar Joomla 3 vergt een zogenaamde migratie en wij leggen u graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Joomla update of migratie?

Omdat de overgang van Joomla 2.5 naar 3 een aanzienlijke technische wijziging betreft spreken wij altijd van een migratie. Het is mogelijk om vanuit Joomla 2.5 een update vanuit de backend te starten naar Joomla 3. Dit zal in veel gevallen echter niet het resultaat opleveren waar op wordt gehoopt. Templates en gebruikte extensies vormen daarbij veelal een belangrijke beperking en resulteert veelal in een "gemigreerde" website waar nog veel werk verzet moet worden om dit tot een werkend en enigzins functionele website te maken. Een traject dat veelal eindigt in veel werk met een middelmatig resultaat.

Joomla B2B Principe

In dit geval staat B2B binnen onze aanpak voor "Back 2 Basics". Wordt er nog gebruik gemaakt van een sterk verouderde Joomla versie als 2.5 of ouder dat is het aannemelijk dat deze website al geruime tijd zijn werk doet en zich inmiddels niet meer kan meten aan de huidige webstandaarden. Denk aan een responsive ontwerp, "Mobile First" principes of het gebruik van de laatste HTML en CSS3 standaarden. Een prima startpunt om dit eens tegen het licht te houden en een kans om de website een nieuwe impuls te geven.

Met het B2B principe starten we met een schone setup van het Joomla 3 CMS en migreren we alleen de onderdelen en data vanuit de verouderde Joomla website die we nodig hebben. Maakt uw website gebruik van Virtuemart, AcyMailing of bijvoorbeeld K2 dan kan dit moeiteloos in de laatste Joomla 3 compatible versies overgezet worden. Alle data en instellingen van zowel het CMS (denk aan artikelen, categorie├źn etc) als extensies worden gemigreerd en uw website maakt direct gebruik van alle laatste beschikbare software.

Joomla 3 template ontwikkeling

Wat vervolgens rest is de (her)ontwikkeling van een nieuw frontend ontwerp, ofwel template. V-Web ontwikkelt op basis van Gantry 5 maatwerk templates die volledig kunnen aansluiten op uw wensen en bedrijfsidentiteit. Daarnaast maken deze websites gebruik van alle laatst beschikbare website technieken en vormen tezamen een supersnel geheel waar naast uw bezoekers ook zoekmachines bijzonder blij van worden.

Wat kost een Joomla migratie

De kosten van een Joomla migratie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zodra wij uw website analyseren kijken we allereerst naar de gebruikte extensies, vormgeving en combineren we dit met uw wensen en eisen voor het vaststellen van de benodigde investering. Wij werken op basis van vaste prijsafspraken, u weet dus op voorhand exact wat de kosten gaan bedragen.

Meer info over Joomla Migreren?

Wij kijken graag met u mee wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact met ons op en we gaan graag met u in gesprek!