Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.8.1 is een "bug fix" update van Joomla en verhelpt zoals de naam al aangeeft een aantal technische mankementen aan het CMS. Hoewel deze update geen veiligheidslekken, of beveiligingsproblemen in het algemeen, aanpakt is het altijd verstandig updates zo snel als mogelikj te installeren. In dit artikel de belangrijkste wijziging van Joomla 3.8.1.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Met uitgifte van Joomla 3.8.1 worden een aantal technische problemen verholpen die na de release van Joomla 3.8 zijn gerapporteerd. Voor de duidelijkheid; het gaat hier om een "bug fix" release en dicht daarmee geen lekken of veiligheidsproblemen in het CMS. Desondanks is het mogelijk dat u na de update naar Joomla 3.8 te maken heeft gehad met technische problemen die Joomla 3.8.1 oplost. De update is relatief klein en het advies is om deze indien mogelijk direct te installeren. Vergeet geen back-up te maken ;)

Wat is nieuw in Joomla 3.8.1?

In totaal worden bijna 30 problemen opgelost met Joomla 3.8.1. Wij beperken ons in dit artikel tot de meeste interessante aanpassingen. Het volledige bug fix overzicht kunt u op Joomla Bug Fix report vinden.

  • De redirect plugin kan voor problemen zorgen waarbij redirects resulteren in 404 pagina's. In deze nieuwe versie wordt dit probleem verholpen.
  • Custom field admin menu werd weergegeven ondanks dat deze was uitgeschakeld in het component. Weergave van het menu is nu alleen mogelijk indien deze in het component is ingeschakeld.
  • In Joomla 3.8 kon het voorkomen dat de "base URL" extra werd toegevoegd aan de "srcset" waarmee links naar bijvoorbeeld plaatjes niet meer werkten. 3.8.1 introduceert een fix waarmee dit niet meer kan voorkomen.

Is updaten naar 3.8.1 echt nodig?

Zoals aangegeven introduceert Joomla 3.8.1 alleen bug fixes die de werking van uw website kunnen verbeteren. Ondanks dat er geen "security fixes" worden geïntroduceerd is het advies om nieuwe updates altijd zo snel als mogelijk te installeren.

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>