Binnen een dag heeft Joomla zowel versie 3.9.7 & 3.9.8 uitgebracht. Joomla 3.9.7 adresseert meerdere veiligheidsproblemen die zich voordoen in eerdere versie van het CMS alsmede verschillende "bugfixes". Joomla 3.9.8 is kort daarop uitgebracht en verhelpt een relatief klein issue gerelateert aan de verwijdering van de Franse help server.

Hulp nodig met uw website of webshop? Chat met onze experts of stuur ons een bericht! Ik stuur een bericht!

Joomla 3.9.7

Met Joomla 3.9.7 worden een drietal problemen die te maken hebben met de veiligheid van je website aangepakt. Allen hebben het stempel "Lage Prioriteit" gekregen en hebben betrekking op zwakheden die zich voordoen in versies 3.8.13 tot en met 3.9.6. Onder de "bugfixes" valt het verwijderen van de Franse helpserver, een wijziging waarvoor vrij snel Joomla 3.9.8 werd uitgebracht omdat dit voor bepaalde gebruikers de nodige problemen met zich meebracht. Gebruikers die gebruik maken van de Franse helpserver wordt geadviseerd Joomla 3.9.7 over te slaan en direct naar Joomla 3.9.8 te updaten.


thumb waarom wordt uw website gehackt

Waarom wordt uw website gehackt?

Joomla 3.9.8

Wegens problemen die de update naar Joomla 3.9.7 introduceerde door het verwijderen van de Franse helpserver is Joomla 3.9.8 uitgebracht. Deze update heeft vrijwel geen consequenties voor gebruikers die geen gebruik maken van deze helpserver en is daarom niet persé benodigd voor een veilige werking van het CMS. Anderzijds is de update dusdanig snel uitgebracht dat je CMS hoogstwaarschijnlijk direct een update naar deze versie aangeeft.

Kies voor professioneel en periodiek onderhoud

Joomla Onderhoud Wordpress Onderhoud