Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Met Joomla 3.9.5 worden verschillende security en bugfixes geïntroduceerd. Twee van de drie beveiligingsupdates hebben daarbij een middelhoge tot hoge priorteit en het advies is daarom z.s.m. te updaten.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Joomla 3.9.5: Security Fix Report

Met Joomla versie 3.9.5 wordt eigenlijk sinds lange tijd weer een wat spannendere update van het CMS uitgerold. Deze "Security" update bevat namelijk een tweetal aanpassingen die met een "High" en "Medium" prioriteit zijn bestempeld. Een teken dat er meer serieuze problemen worden verholpen met het installeren van Joomla 3.9.5.

De volgende veiligheidsproblemen worden met Joomla 3.9.5 geadresseerd en hebben betrekking op een breed spectrum aan Joomla versies, namelijk Joomla 1.5.0 t/m 3.9.4:

  • Hoge prioriteit - Het gebruikers component (com_users) is vatbaar voor aanvallen van ongeautoriseerde gebruikers bij gebruik van de "helpsite refresh" functie (Joomla 3.2.0 t/m 3.9.4)
  • Medium prioriteit - JQuery methode is vatbaar voor "pollution" aanvallen (Joomla 3.0.0 t/m 3.9.4)
  • Lage prioriteit - Media Manager component kan buiten de root misbruikt worden door aanvallers (Joomla 1.5.0 t/m 3.9.4)

Joomla 3.9.5: Bugfix report

Joomla 3.9.5 bevat naast bovenstaande security fixes een 20-tal bugfixes. Het complete "bugfix" rapport kan teruggevonden worden in het Joomla 3.9.5 GIT overzicht.

Updaten naar Joomla 3.9.5

Abonnees op ons V-Web Onderhoudsprogramma krijgen automatisch binnen 24 uur de nieuwe update op hun website geïnstalleerd. Hiermee houden wij de websites van onze klanten optimaal beschermd en up-to-date. Gezien de twee security fixes met middelhoge en hoge prioriteit is het verstandig om uw website zo snel mogelijk te updaten naar Joomla 3.9.5. Logischerwijs kunt u ook kiezen voor professioneel onderhoud en optimale bescherming van uw website. Altijd voor een vast en laag bedrag per maand waarbij de eerste update van ons is ;).

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>