Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.8.9 adresseert een tweetal veiligheidsupdates en bevat ruim 50 bug fixes. Beide updates t.b.v. de veiligheid van uw Joomla website zijn gekwalificeerd als lage prioriteit maar zijn van toepassing op vrijwel alle Joomla versies vanaf 2.5.0.

Kort nadat Joomla 3.8.9 is uitgebracht is versie 3.8.10 verschenen. Dit i.v.m. problemen met de "autoloader" op Windows servers. Meer informatie omtrent deze update vind u hier.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Welke verbeteringen introduceert Joomla 3.8.9?

Met ruim 50 aanpassingen van het CMS is versie 3.8.9 een zogenaamde "Security & Bug Fix" update. Het volledige bug fix overzicht voor Joomla 3.8.9 kunt u in het Joomla Bug Fix report vinden. Wij beperken ons in dit artikel slechts tot de belangrijkste wijzigingen in het Joomla CMS.

Security fixes

  • Lokale bestandsopname met PHP 5.3 - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 2.5.0 t/m 3.8.8
  • XSS zwakheden in "Language Switch" module - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 1.6.0 t/m 3.8.8

Belangrijkste bug fixes

  • Browsen van bestandsmappen en het uploaden van bestanden (veroorzaakt door update Joomla 3.8.8)
  • "com_mailto" geeft de mogelijkheid gebruik te maken van "Captcha" d.m.v. "JForm"
  • Indexatie van tags is geoptimaliseerd
  • Codemirror update naar versie 5.38.0

Is een update naar Joomla 3.8.9 nodig?

Zoals u wellicht weet bent verantwoordelijk voor de werking én veiligheid van uw website. Het bijhouden en uitvoeren van nieuwe Joomla updates is daarom een goede gewoonte. Naast een groot aantal bug fixes, introduceert Joomla 3.8.9 een aantal updates die bijdragen aan de veiligheid van uw website en de bescherming van uw bezoekers.

Indien u de update zelf uitvoert, ga dan zorgvuldig te werk. Zorg ervoor dat u een recente backup van uw website beschikbaar heeft en update uw extensies naar de laatst beschikbare versie. Controleer hierbij of deze werken met de nieuwe Joomla versie. Voer de update vervolgens uit en controleer de werking van uw website.

Liever uw Joomla updates laten uitvoeren?

Met ons uitgebreide Joomla onderhoudsprogramma hebben wij als doel uw website zo optimaal mogelijk te beschermen en te beveiligen. Zo hanteren wij een tijdspanne van 3 werkdagen waarbinnen wij alle websites in ons beheer veilig en efficënt updaten. Ook geen omkijken meer naar updates van uw Joomla website? Maak dan gebruik van onze krachtige mogelijkheden.

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>