Security Update
Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.8.12 is een combinatie van veiligheidsupdates en bug fixes. In totaal gaat het om 30 updates aan het CMS inclusief drie aanpassingen uit veiligheidsoverwegingen.  In dit artikel de belangrijkste wijzigingen en ons advies omtrent het uitvoeren van de update.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Joomla 3.8.12: een overzicht!

Met Joomla 3.8.12 introduceert het JST een kleine aantal veiligheidsupdates en ruim 20 aanpassingen waarmee het gebruik van het CMS weer een stukje beter wordt. Onze specialisten hebben de update inmiddels op verschillende testomgevingen uitgevoerd. De update zelf zal weinig tot geen conflicten opleveren voor websites die van versie 3.8.11 geupdate worden. Het advies is om, zoals voor elke update, te starten met het maken van een backup of op z'n minst een recente backup beschikbaar te hebben alvorens de update te starten. Het update pakket is relatief klein en zal op de meeste websites vlot uitgerold kunnen worden.

De update naar Joomla 3.8.12 bestaat in totaal uit 27 fixes. Het volledige overzicht kunt u in het Joomla Security Fix rapport vinden. Wij beperken ons in dit artikel slechts tot de belangrijkste wijzigingen in het Joomla CMS.

Joomla 3.8.12 Veiligheidsupdates

  • Aanscherping van de "InputFilter" klasse ter voorkoming van het uploaden van kwaadaardige bestanden - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 1.5.0 t/m 3.8.11
  • Ontoereikend output filter op profielpagina's kan leiden tot een XSS aanval - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 1.5.0 t/m 3.8.11
  • ACL overtreding in aangepaste (custom) velden - Lage prioriteit, van invloed op Joomla 3.7.0 t/m 3.8.11

Joomla 3.8.12 Bug Fixes

  • Aanpassingen in "mod_articles_latest" en "mod_articles_news" t.b.v. tonen speciale artikelen
  • Niet tonen van gepubliceerde "tags" in gevallen waar bepaalde tags verborgen zijn
  • Aanpassing in benaming van standaard Joomla templates

Is een update naar Joomla 3.8.12 nodig?

Zoals de naam zegt is Joomla 3.8.12 een "Security & Bug Fix" update. Het is daarom verstandig om uw website zo snel als mogelijk van deze laatste update te voorzien. Bent u klant bij V-Web dan wordt deze update automatisch binnen 48 uur op uw website omgeving geïnstalleerd. Nog geen klant? Overweeg ons Joomla Onderhoudsprogramma!

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>