Bugfix Update
 
Prioriteit
 
Prioriteit

Joomla 3.8.11 bestaat uit ruim 30 bug fixes en verbeteringen en adresseert daarmee een reeks issues die in eerdere versies van het CMS bestaan. In dit artikel de belangrijkste wijzigingen en ons advies omtrent het uitvoeren van de update.

Ondersteuning nodig bij het updaten of migreren van uw Joomla site? Ja! Help me updaten!

Joomla 3.8.11: bug fixes only!

Joomla introduceert met versie 3.8.11 "slechts" een reeks bug fixes waarmee het CMS weer net even beter lijkt te gaan werken. In de basis is Joomla prettig om mee te werken, maar het kan altijd beter. Hoewel een bug fix update niet bijzonder spannend is loont het de moeite om deze te installeren.

De update naar Joomla 3.8.11 bestaat in totaal uit 37 bug fixes. Het volledige bug fix overzicht kunt u in het Joomla Bug Fix report vinden. Wij beperken ons in dit artikel slechts tot de belangrijkste wijzigingen in het Joomla CMS.

Belangrijkste bug fixes

  • Correcte associaties van "Contacten" en "Newsfeeds" in "Meertalige Associaties" component
  • Media manager fix: relatieve paden voor video's
  • Fix voor verschillende filters o.b.v. toegangsniveau
  • OpenSearch fix - Koppeling met browser zoekmachine werkt nu weer
  • Extensie Manager Filter fix - Selecteer Type weer beschikbaar

Is het nodig om te updaten naar Joomla 3.8.11

Joomla 3.8.11 adresseert geen directe veiligheidsissues maar verbetert voornamelijk de gebruiksvriendelijkheid van het CMS. Dit in combinatie met de aanpassingen die deze update bevat maakt dit een interessante update met een relatief lage prioriteit. Dat gezegd hebbende is het advies om deze update op afzienbare termijn te installeren.

Periodiek en gedegen onderhoud i.c.m specifieke beveiligingsmaatregelen helpen uw website te beschermen en operationeel in topconditie te houden. Het updaten van uw site kan soms als lastig ervaren worden, want hoe update ik me website zonder dat me site omvalt is een veelvoorkomend obstakel?

Ons complete onderhoudsprogramma neemt u deze taken uit handen, beschermt en beveiligt uw website en date tegen een geringe investering per maand.
Meer over het onderhoud van uw Joomla website >>