Zelf Magento patches installeren

Hulp nodig met uw website of webshop? Chat, bel of mail met een specialist!
Hulp nodig? Chat, bel of mail!

Zodra nieuwe patches, of updates, voor uw Magento webshop beschikbaar komen is het zaak deze zo snel als mogelijk te installeren. Doorgaans is het verstandig hier een Magento ontwikkelaar bij te betrekken. Voor kleinere webshops en de handig doe-het-zelfer is dit echter prima zelf te doen.

Veiligheid d.m.v. Magento Patches

Periodiek brengt Magento nieuwe patches uit voor zowel de Community als de Enterprise editie. De patches zijn feitelijk pakketjes met aangepast CMS bestanden die zorgen voor een verbetering van de veiligheid van uw Magento webshop. Met het uitkomen van een patch brengt Magento ook een nieuwe versie van het CMS uit waarin alle patches verwerkt zijn. Zodra een patch beschikbaar komt is het zaak om deze zo snel als mogelijk te installeren. Weten waarom? Lees dan ons eerder verschenen artikel "Waarom Magento patches belangrijk zijn".

Stappen voor het installeren van Magento patches

Voor het installeren van Magento patches zijn een aantal handelingen nodig die wellicht nieuw voor u zijn. Zo moet u over SSH (shell) toegang tot uw server beschikken en een aantal basis commando's weten om te kunnen navigeren, downloaden en de patch toe te passen.

Stap 1: een backup maken

Het is altijd mogelijk dat een update niet uitpakt zoals u had gehoopt. Misschien is een plugin niet compatible met de Magento patch of verloopt het updaten van uw webshop niet succesvol. In dat geval is het hebben van een backup erg handig. Indien u de beschikbaarheid heeft over een testserver dan is het te adviseren om de patch hier eerst op uit te rollen.

Stap 2: Download en upload de Magento patch

Op de Magento website kunt u de benodigde patches downloaden. Om de juiste patches te downloaden moet u de versie van uw Magento webshop weten. Zodra u de juiste patche(s) gedownload heeft upload u de bestanden via FTP of SSH naar de Magento map op uw server.

Stap 3: Login op SSH en installeer de patch

Als u niet weet hoe u op SSH kunt inloggen dan is het verstandig navraag te doen bij uw server beheerder. Bedenk dat sommige hosting providers het gebruik van SSH hebben beperkt of niet aanbieden.

Zodra u bent ingelogd is het tijd om de patch te installeren. Navigeer naar uw Magento map (de map waar Magento geïnstalleerd is):

1
cd uwdomein.nl

Vervolgens kunt u de zojuist geüploade patch installeren door middel van:

1
bash PATCH_NAAM of sh PATCH_NAAM

Stap 4: leeg uw Magento cache

Na de installatie van een patch is het belangrijk om uw Magento cache te legen. Dit kunt u doen door op uw webshop in te loggen en te navigeren naar "Systeem > Cache Beheer". Vervolgens klikt u op "Flush Magento Cache".

Stap 5: uw webshop controleren

Nu het spannendste onderdeel; uw webshop controleren. Het is belangrijk om na te gaan of alle webshop functionaliteit naar behoren werkt. Doorloop uw webshop nauwkeurig en ga na dat klanten niet tegen verrassingen aan lopen. Dat kost namelijk geld...

Stap 6: Verwijder het patch bestand

Hou uw server netjes en opgeruimd door het zojuist gebruikte patch bestand te verwijderen. Verwijder het bestand via FTP of gebruik het volgende commando in SSH:

1
rm PATCH_NAAM

Magento Patches Laten Installeren?

Wij hebben een uitgebreid onderhoudsprogramma voor Magento webshop waarmee uw webshop altijd up-to-date is. Nieuwe patches worden snel op uw website geïnstalleerd waarmee we de veiligheid van uw webshop zoveel mogelijk kunnen waarborgen. Meer informatie vindt u op onze Magento Patch Installatie pagina.