Waar we graag over schrijven

Onze blogs

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Toegegeven; het antwoord op deze vraag kan vele verschillende vormen aannemen en zal nooit een complete roadmap kunnen zijn om ineens bakken met bezoekers naar je website te trekken. Het doel is echter om een aantal handvatten te bieden waarmee de vindbaarheid, gebruik en prestaties verbetert kunnen worden om de aantrekkelijkheid van je website te vergroten. Het verbaast ons namelijk dat veelal simpele aanpassingen kunnen leiden tot sterke verbetering maar over het algemeen niet worden toegepast.

Website Pagespeed Optimaliseren

Een snelle website is niet alleen voor een gebruiker erg prettig, ook Google hecht al langere tijd bijzonder veel waarde aan snelheid. Sinds de zomer van 2018 heeft Google "mobile-first indexing" geïntroduceerd waarmee de snelheid van een website een nog grotere rol is gaan spelen. Alléén website snelheid is niet het doel; logischerwijs dient ook de inhoud van de desbetreffende webpagina in orde te zijn maar we gaan ervan uit dat dit "up to par" is zodra u zich zorgen gaat maken over de snelheid van uw website. Maar wat maakt een website snel en wat dient u te optimaliseren om een snelle website te krijgen?

Google loves SSL

Het hing al even in de lucht maar vanaf 7 augustus zijn de voornemens van Google om websites uitgerust met een SSL-certificaat te belonen werkelijkheid geworden. Websites en webshops die volledig over een HTTPS verbinding lopen, en zodoende dus gebruik maken van een geldig SSL-certificaat, kunnen van Google betere zoekmachineresultaten terugverwachten in vergelijking met websites die niet door SSL worden beveiligd. Google heeft al een strak beleid als het gaat om kwalitatieve en relevante content, de snelheid van de website en de technische opbouw ervan. Het beveiligingsniveau speelt vanaf nu ook een belangrijke rol in de afweging van de ranking van de website. En van betere rankings wordt iedere website- of webshopeigenaar blij.

Google loves SSL

Welke stappen moet u nemen?

Het is nu een belangrijk moment om te besluiten of u er verstandig aan doet om een SSL-certificaat te installeren. De wijziging die Google doorvoert zal geleidelijk aan steeds zwaarder gaan meewegen in de bepaling van uw pagina's in de zoekresultaten. Een goede voorbereiding nu is het halve werk voor later dus.

Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat?

Betere zoekresultaten zijn een mooie bijkomstigheid als het om SSL gaat maar de primaire redenen waarom uw website gebruik zou moeten maken van SSL zijn de volgende:

  • gegevens die tussen gebruiker en de website worden uitgewisseld kunnen niet door derden onderschept en gebruikt worden
  • verhoogd vertrouwen bij de gebruiker van uw website / webshop
  • gebruikers kunnen zien met wie ze daadwerkelijk zaken doen (afhankelijk van type certificaat)
  • meer vertrouwen is verhoogde omzet
  • wettelijke verplicht

Voor meer informatie over SSL-Certificaten: SSL-Certificaten uitgelegd. Heeft u vragen over SSL, installatie van een certificaat of uw zoekmachineprestaties, neem dan vrijblijvend contact met ons op of gebruik het formulier rechts op de pagina.

25+ Redenen om uw webshop niet te vertrouwen

Een belangrijke reden waarom klanten uw klant zijn is het vertrouwen wat ze hebben in uw bedrijf. Een goede verkoper kan dit beeld bij u klanten schetsen, maar hoe zit het met uw webshop? Welke elementen zorgen voor vertrouwen en welke elementen zorgen ervoor dat klanten uw webshop links laten liggen?