Waar we graag over schrijven

Onze blogs

Waarom Magento 1 voortzetten een slecht idee is

Veel webwinkeliers overwegen, of hebben reeds besloten, om het gebruik van Magento 1 voort te zetten. Met een aantal initiatieven die een "veilig" gebruik van Magento 1 trachten te garanderen zijn er legio argumenten waarom dit een slecht idee is.

Aantal gehackte Magento Webshops sterk toegenomen

Het aantal gehackte Magento webshops is de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen en laat een enigszins zorgelijke trend zien. Dit heeft voornamelijk te maken met een lek dat eerder dit jaar is ontdekt en met name de afgelopen maand steeds vaker wordt misbruikt. Magento 1 & 2 webshops die nog niet voorzien zijn van de laatste patches zijn gevoelig voor deze aanvallen en richten zich doorgaans op het onderscheppen van betaalinformatie zoals creditcard gegevens.

Is mijn Magento 1 webshop nog veilig?

Nog steeds zijn er veel Magento webshops die gebruikmaken van versie 1.9 of lager. Dit is begrijpelijk, want Magento geldt al lange tijd als één van de populairste en meest uitgebreide e-commercepakketten momenteel beschikbaar. Inmiddels heeft Adobe, het moederbedrijf achter Magento, al enige tijd een vervanger beschikbaar in de vorm van Magento 2. De ontwikkeling van Magento 1 wordt daarmee geleidelijk gereduceerd en per juni 2020 definitief stopgezet. Welke stappen zijn nodig en kan Magento 1 nog veilig gebruikt worden?

Hoe controleer je de veiligheid van je Magento webshop?

De beveiliging en weerbaarheid van een webshop, website of applicatie in het algemeen tegen aanvallen of misbruik wordt met de dag belangrijker. Als eigenaar of beheerder van een Magento webshop heb je de verantwoordelijkheid een veilige en betrouwbare E-commerce omgeving te garanderen, toch? Maar hoe weet je of je webshop veilig is of hoe je de beveiliging kan verbeteren?

Magento gebruikers worden geadviseerd op hun hoede te zijn zodra zij mail ontvangen omtrent de beschikbaarheid van een nieuwe Magento patch. Deze mail kan namelijk malware bevatten en schade toebrengen aan uw systeem.

Zelf Magento patches installeren

Zodra nieuwe patches, of updates, voor uw Magento webshop beschikbaar komen is het zaak deze zo snel als mogelijk te installeren. Doorgaans is het verstandig hier een Magento ontwikkelaar bij te betrekken. Voor kleinere webshops en de handig doe-het-zelfer is dit echter prima zelf te doen.

Het belang van Magento patches

Magento brengt geregeld updates uit die de veiligheid en functionaliteit van het CMS verbeteren of aanpassen. Is het belangrijk om deze patches te installeren en welke rol spelen deze aanpassingen van het CMS in het veilig houden van uw webshop en haar gebruikers? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Magento Attributen & Attributen Sets

Magento is naast uitgebreide E-Commerce oplossing als het gaat om het bieden van een gebruiksvriendelijke koopomgeving voor klanten, ook het weergeven van de meest uiteenlopende producteigenschappen is onder de motorkap krachtig invulling gegeven. In deze serie gaan we in op het gebruik van attributen en attributen sets en hoe je het best hiervan gebruik kunt maken.

Magento Pre Launch Checklist

Wanneer uw webshop "ontwerp-technisch" goed in elkaar zit en is voorzien van de producten die u gaat verkopen is het tijd voor "Go-Live"!