Waar we graag over schrijven

Onze blogs

Waarom komt mijn (Wordpress) hack steeds terug; top 5 [2020]

Je website is gehackt, het overkomt iedereen en hoe vervelend het ook is, in de meeste gevallen zijn er manieren om het in de toekomst te voorkomen.

Cardbleed hack zorgt voor bijna 2000 gehackte Magento 1 websites!

Bijna 2000 Magento 1 websites zijn vorig weekend gehackt door een hack genaamd ‘CardBleed’.

Lek in "File Manager" plugin: golf aan Wordpress aanvallen

 Een zeer groot aantal Wordpress websites wordt momenteel aangevallen door een nieuw ontdekt lek in de "file-manager" plugin.

Lek in "File Manager" plugin: golf aan Wordpress aanvallen Wordpress website gehackt? Neem contact op met onze specialisten! Wordpress gehackt? Neem contact op! Een zeer groot aantal Wordpress websites wordt momenteel aangevallen door een nieuw ontdekt lek in de "file-manager" plugin. Dit lek is op 1 september aan het licht gekomen en inmiddels in een nieuwe versie van deze plugin gedicht. Deze plugin wordt echter in veel Wordpress websites gebruikt en is bij lange na niet op alle websites van de laatste versie voorzien. In de afgelopen week zijn ruim 1,7 miljoen websites aangevallen volgens cijfers van Defiant, maker van de plugin "Wordfence". Omdat niet elke website gebruik maakt van deze plugin is de verwachting dat het daadwerkelijke aantal Wordpress websites dat is aangevallen en mogelijk met problemen kampt veel hoger ligt. "Zero-day" kwetsbaarheid De aanvallers, of hackers, maakten hierbij gebruik van een zogenaamde "zero-day" kwetsbaarheid in de Wordpress plugin. Daarbij werden vervolgens kwaadaardige bestanden in de vorm van een afbeelding naar de website geüpload. De afbeelding bevat malafide code dat uitgevoerd en gebruikt kan worden om de Wordpress website vervolgens over te nemen. De aanvaller krijgt volledige administratorrechten en heeft daarmee volledige controle over de website. Aantal sites met problemen loopt op Inmiddels lopen de berichten van problemen en gehackte Wordpress websites op de pagina waarop de plugin wordt aangeboden gestaag binnen. Gebruikers wordt aangeraden zo snel mogelijk de laatste versie van de plugin te installeren en de betreffende website volledig na te lopen om eventuele problemen, of breaches, uit te sluiten. Wat te doen bij problemen? Indien uw website gehackt is of u het vermoeden heeft dat er problemen zijn dan is het zaak om snel in actie te komen. Vaak kan het lastig zijn om te bepalen waar u moet beginnen en is het inschakelen van professionele hulp aan te raden. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met hacks en zijn specialisten binnen Wordpress, Joomla en Magento sites. Wij voeren een complete scan uit van uw Wordpress site en brengen zodoende de veiligheid en beveiliging van uw website volledig in kaart. Is uw website gehackt dan wij dit op voor een vast bedrag van €149,- (exclusief BTW) waarbij de kosten voor de deepscan (á €75) voor ons zijn! Wordpress website gehackt? Dat lossen we snel weer op voor een vast bedrag! Neem contact op met onze specialisten en wij gaan direct aan de slag.

Minste slimme zetten voor je Joomla of Wordpress website

Ben je verantwoordelijk voor een website dan kijk je voornamelijk naar wat er beter kan. Ontvangen we voldoende bezoekers? Moeten we de content strategie aanpassen? Worden de blog artikelen gelezen? Hoe verhogen we de CTR's? Zo zijn er ontelbaar veel ballen die in de lucht gehouden moeten worden om te zorgen dat je website de gestelde doelen behaalt. Saillant detail is dat veel voor de hand liggende, en soms vitale, aandachtspunten verstoken blijven van de noodzakelijke en periodieke aandacht TLC.

Er worden elke dag talloze websites slachtoffer van hackers en malware. Om hier een beetje perspectief aan te geven; er wordt geschat dat alle Wordpress websites bij elkaar ongeveer 80.000 keer onder vuur worden genomen, per minuut... Maar waarom is uw website interessant voor hackers en, nog belangrijker, hoe houd u uw Joomla, Wordpress of Magento website veilig?

PHPMailer Beveiligingslek - Joomla, Wordpress, Drupal

Onlangs is een kwetsbaarheid ontdekt in PHPMailer die gevolgen heeft voor zowel Joomla, Wordpress als Drupal gebruikers. Welke risico's loopt uw website en hoe beschermt u uw website? Dit moeten Joomla en Wordpress gebruikers weten over de PHPMailer beveiliginslekken.

We krijgen vaak de vraag wat de kans is dat een website wordt gehackt of misbruikt indien deze niet wordt onderhouden. Aan de hand van een recente Joomla! update leggen we uit hoe hackers te werken gaan en hoe snel uw site gevaar loopt bij het niet upgraden naar de laatste versie.

Joomla Updates, Beveiliging en Backups

Joomla! en andere Content Management Systemen geven gebruikers een hoge mate van gemak en flexibiliteit. Het onderhouden, beveiligen en veiligstellen is echter vaak een ondergeschoven kindje. Waarom is het updaten van Joomla! belangrijk en hoe doet u dit?

Helix 2 template buttons werken niet

Voor veel gebruikers is Helix een interessant framework. Door de flexibiliteit in template opbouw kan er snel geschakeld worden tussen verschillende layouts. Er kan echter een probleem ontstaan waardoor het opslaan van het template niet meer werkt. Geen nood, zo lost u dat op...

Joomla: meertalige 404-pagina maken

Joomla heeft in de basis geen 404 pagina die makkelijk aangemaakt danwel aangepast kan worden. Laat staan het maken van een meertalige 404 pagina. Hoog tijd dat we onze eigen "best-practice" hierin delen.