Waar we graag over schrijven

Onze blogs

Cardbleed hack zorgt voor bijna 2000 gehackte Magento 1 websites!

Veel webwinkeliers overwegen, of hebben reeds besloten, om het gebruik van Magento 1 voort te zetten. Met een aantal initiatieven die een "veilig" gebruik van Magento 1 trachten te garanderen zijn er legio argumenten waarom dit een slecht idee is.

Lek in "File Manager" plugin: golf aan Wordpress aanvallen

Veel webwinkeliers overwegen, of hebben reeds besloten, om het gebruik van Magento 1 voort te zetten. Met een aantal initiatieven die een "veilig" gebruik van Magento 1 trachten te garanderen zijn er legio argumenten waarom dit een slecht idee is.

Waarom Magento 1 voortzetten een slecht idee is

Veel webwinkeliers overwegen, of hebben reeds besloten, om het gebruik van Magento 1 voort te zetten. Met een aantal initiatieven die een "veilig" gebruik van Magento 1 trachten te garanderen zijn er legio argumenten waarom dit een slecht idee is.

Wordpress WooCommerce als alternatief voor Magento 1

Aantal gehackte Magento Webshops sterk toegenomen

Het aantal gehackte Magento webshops is de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen en laat een enigszins zorgelijke trend zien. Dit heeft voornamelijk te maken met een lek dat eerder dit jaar is ontdekt en met name de afgelopen maand steeds vaker wordt misbruikt. Magento 1 & 2 webshops die nog niet voorzien zijn van de laatste patches zijn gevoelig voor deze aanvallen en richten zich doorgaans op het onderscheppen van betaalinformatie zoals creditcard gegevens.

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Toegegeven; het antwoord op deze vraag kan vele verschillende vormen aannemen en zal nooit een complete roadmap kunnen zijn om ineens bakken met bezoekers naar je website te trekken. Het doel is echter om een aantal handvatten te bieden waarmee de vindbaarheid, gebruik en prestaties verbetert kunnen worden om de aantrekkelijkheid van je website te vergroten. Het verbaast ons namelijk dat veelal simpele aanpassingen kunnen leiden tot sterke verbetering maar over het algemeen niet worden toegepast.

Is mijn Magento 1 webshop nog veilig?

Nog steeds zijn er veel Magento webshops die gebruikmaken van versie 1.9 of lager. Dit is begrijpelijk, want Magento geldt al lange tijd als één van de populairste en meest uitgebreide e-commercepakketten momenteel beschikbaar. Inmiddels heeft Adobe, het moederbedrijf achter Magento, al enige tijd een vervanger beschikbaar in de vorm van Magento 2. De ontwikkeling van Magento 1 wordt daarmee geleidelijk gereduceerd en per juni 2020 definitief stopgezet. Welke stappen zijn nodig en kan Magento 1 nog veilig gebruikt worden?

Minste slimme zetten voor je Joomla of Wordpress website

Ben je verantwoordelijk voor een website dan kijk je voornamelijk naar wat er beter kan. Ontvangen we voldoende bezoekers? Moeten we de content strategie aanpassen? Worden de blog artikelen gelezen? Hoe verhogen we de CTR's? Zo zijn er ontelbaar veel ballen die in de lucht gehouden moeten worden om te zorgen dat je website de gestelde doelen behaalt. Saillant detail is dat veel voor de hand liggende, en soms vitale, aandachtspunten verstoken blijven van de noodzakelijke en periodieke aandacht TLC.

Website Pagespeed Optimaliseren

Een snelle website is niet alleen voor een gebruiker erg prettig, ook Google hecht al langere tijd bijzonder veel waarde aan snelheid. Sinds de zomer van 2018 heeft Google "mobile-first indexing" geïntroduceerd waarmee de snelheid van een website een nog grotere rol is gaan spelen. Alléén website snelheid is niet het doel; logischerwijs dient ook de inhoud van de desbetreffende webpagina in orde te zijn maar we gaan ervan uit dat dit "up to par" is zodra u zich zorgen gaat maken over de snelheid van uw website. Maar wat maakt een website snel en wat dient u te optimaliseren om een snelle website te krijgen?

Van PHP 5.6 naar PHP 7.2

Per 31 december 2018 heeft PHP 5.6 officieel zijn EOL, of "End of Life", datum bereikt. Dit betekent dat PHP geen verdere support of veiligheidsupdates meer voor deze versie uitbrengt en daarbij ook de ondersteuning voor PHP 7.0 is gaan afbouwen. Een overstap naar PHP 7.2 is daarmee onvermijdelijk. Dit kan echter van grote invloed zijn op de werking van u Joomla, Wordpress of Magento website en het is daarom noodzakelijk om deze gevolgen in kaart te brengen. De meeste hostingproviders zullen namelijk het gebruik van deze versies op termijn stoppen of hebben dit al gedaan.

Google Chrome SSL Waarschuwingen

Mocht u denken dat een SSL certificaat alleen belangrijk is voor grote webshops of "high-profile" websites dan dient u wellicht dit beeld vanaf nu bij te stellen. Google Chrome is namelijk de eerste browser die meldingen gaat weergeven bij websites waar geen gebruik gemaakt wordt van een SSL certificaat.

Indicaties dat je Website Gehackt is

Het overgrote deel van klanten die bij V-Web aanklopten met website beveiligingsproblemen zijn hier pas achter gekomen nadat ze geconfronteerd werden met meldingen in Google zoekresultaten of de gevreesde rode schermen in bijvoorbeeld Chrome. Of erger nog wanneer ze hier door hun eigen klanten op werden gewezen. Het vervelende hiervan is dat het probleem zich al langere tijd heeft voorgedaan en in de tussentijd mogelijk voor grote schade heeft gezorgd. Maar wat zijn indicaties dat je website gehackt is of voor mogelijke problemen kan zorgen?