Wordpress Javascript Injectie - Redirect Malware

Er is een stijging waargenomen in het aantal Wordpress websites dat kampt met malware die gebruikers probeert door te verwijzen naar kwaadaardige websites. De malware kenmerkt zich door de injectie van een stukje Javascript waarmee normaal gebruik van de website niet meer mogelijk is en er veelal een pop-up verschijnt die de gebruiker naar andere websites redirect.

Aantal gehackte Magento Webshops sterk toegenomen

Het aantal gehackte Magento webshops is de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen en laat een enigszins zorgelijke trend zien. Dit heeft voornamelijk te maken met een lek dat eerder dit jaar is ontdekt en met name de afgelopen maand steeds vaker wordt misbruikt. Magento 1 & 2 webshops die nog niet voorzien zijn van de laatste patches zijn gevoelig voor deze aanvallen en richten zich doorgaans op het onderscheppen van betaalinformatie zoals creditcard gegevens.

Joomla 3.9.9 Beschikbaar

Joomla 3.9.9 is een "security & bugfix" update. Naast een enkele beveilingsupdate worden meer dan 30 bugfixes uitgerold die het gebruik van het CMS weer een stukje verbeteren. V-Web heeft Joomla 3.9.9 inmiddels getest en gecontroleerd.

Joomla 3.9.7 & 3.9.8 Beschikbaar

Binnen een dag heeft Joomla zowel versie 3.9.7 & 3.9.8 uitgebracht. Joomla 3.9.7 adresseert meerdere veiligheidsproblemen die zich voordoen in eerdere versie van het CMS alsmede verschillende "bugfixes". Joomla 3.9.8 is kort daarop uitgebracht en verhelpt een relatief klein issue gerelateert aan de verwijdering van de Franse help server.

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Toegegeven; het antwoord op deze vraag kan vele verschillende vormen aannemen en zal nooit een complete roadmap kunnen zijn om ineens bakken met bezoekers naar je website te trekken. Het doel is echter om een aantal handvatten te bieden waarmee de vindbaarheid, gebruik en prestaties verbetert kunnen worden om de aantrekkelijkheid van je website te vergroten. Het verbaast ons namelijk dat veelal simpele aanpassingen kunnen leiden tot sterke verbetering maar over het algemeen niet worden toegepast.

Is mijn Magento 1 webshop nog veilig?

Nog steeds zijn er veel Magento webshops die gebruikmaken van versie 1.9 of lager. Dit is begrijpelijk, want Magento geldt al lange tijd als één van de populairste en meest uitgebreide e-commercepakketten momenteel beschikbaar. Inmiddels heeft Adobe, het moederbedrijf achter Magento, al enige tijd een vervanger beschikbaar in de vorm van Magento 2. De ontwikkeling van Magento 1 wordt daarmee geleidelijk gereduceerd en per juni 2020 definitief stopgezet. Welke stappen zijn nodig en kan Magento 1 nog veilig gebruikt worden?

Wordpress plugin WP Live Chat opnieuw getroffen door lek

Opnieuw is de WP Live Chat Support plugin getroffen door een ernstig lek dat gevolgen kan hebben voor de veiligheid van vele Wordpress websites. De kwetsbaarheid in de plugin stelt hackers in staat om code toe te voegen aan de website waarmee gebruikers worden doorverwezen naar malafide websites. Er is inmiddels een update beschikbaar echter is deze in veel websites nog niet doorgevoerd.

Minste slimme zetten voor je Joomla of Wordpress website

Ben je verantwoordelijk voor een website dan kijk je voornamelijk naar wat er beter kan. Ontvangen we voldoende bezoekers? Moeten we de content strategie aanpassen? Worden de blog artikelen gelezen? Hoe verhogen we de CTR's? Zo zijn er ontelbaar veel ballen die in de lucht gehouden moeten worden om te zorgen dat je website de gestelde doelen behaalt. Saillant detail is dat veel voor de hand liggende, en soms vitale, aandachtspunten verstoken blijven van de noodzakelijke en periodieke aandacht TLC.

Joomla 3.9.6 Security Update

Joomla 3.9.6 is wederom een security release en bevat daarnaast de nodige bugfixes. In totaal bevat deze update welgeteld één opgelost security probleem en ruim 20 bugfixes.